Praktijkgegevens

Coaching op Leefstijl


Coaching op Leefstijl (CooL) is een programma waarbij een leefstijlcoach u helpt om een gezonde leefstijl te ontwikkelen. Een stijl die bij uw dagelijkse leven past en waarin ongezonde gewoontes worden aangepast. Hier werkt u samen met de coach aan. Het programma duurt in totaal 24 maanden en bestaat uit een combinatie van 16 groepsbijeenkomsten en 8 individuele gesprekken. Thema's die aan bod komen tijdens het programma zijn voeding, beweging, balans, in- en ontspanning, slaap, stress, energiemanagement, timemanagement en vitaliteit. 

U kunt deelnemen als u

18 jaar of ouder bent.
   
een BMI tussen 25 en 30 heeft, met een grote buikomvang.
  Vrouwen: > 88 cm 
  Mannen: > 102 cm 
   
een BMI tussen 25 en 30 heeft, met comorbiditeit.
  > (verhoogd risico op) diabetes of cardiovasculaire aandoeningen
  > artrose of slaapapneu
   
een BMI vanaf 30 heeft, ongeacht buikomvang en comorbiditeit.
   
voldoende gemotiveerd bent.

 

Voldoet u niet aan deze criteria, maar wilt u wel deelnemen aan het programma? Dat is mogelijk. U betaalt dan wel zelf de kosten hiervoor (ca. 1000 euro) en kunt deze niet declareren bij uw zorgverzekeraar.

Het leefstijlcoachingsprogramma wordt gegeven door leefstijlcoaches met een erkenning van de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN) of door een zorgverlener met een aantekening van leefstijlcoach. Het Huisartsenteam heeft met deze zorgverleners een samenwerkingsovereenkomst gesloten waarin we afspraken hebben gemaakt over de kwaliteit.  


Vergoeding
Er zijn geen kosten verbonden aan het leefstijlprogramma als u voldoet aan bovenstaande criteria. Vergoeding vindt plaats vanuit de basisverzekering. 


Hoe meld ik me aan?
Bespreek deelname met uw huisarts of praktijkondersteuner. Zij verwijzen u door naar een van onze leefstijlcoaches bij u in de buurt. 


Waar kan ik starten?
Klik op de leefstijlcoach voor meer informatie over startdatum, tijden en beschikbaarheid.

Breda

Lisette Bulle
Nathalie Saanen
Laura van Acker
Sandra van MiertUlvenhout

Corinne BuckEtten-Leur

Margreet Hartings
Health BricksZundert

Health Bricks

 

Klundert

Charlotte RijndersRucphen

Anneke Huijbregts
Carolien BotermansRoosendaal

Karin van Erck
Margreet HartingsHoeven

Margreet HartingsVragen?
Heeft u na het lezen van de informatie nog vragen? Neem dan eens een kijkje op leefstijlinterventies. Hier vindt u regelmatig nieuwe informatie over het CooL-programma. Ook kunt u voor vragen terecht bij uw huisarts, de praktijkondersteuner of bij de leefstijlcoach in uw regio.