Praktijkgegevens

Bewegen en sporten


Gezond bewegen betekent elke dag actief zijn. Dit kan al door elke dag minstens een half uur matig intensieve inspanning. Dat is het makkelijkst vol te houden wanneer u de activiteit inbouwt in uw dagelijks leven, bijvoorbeeld door te tuinieren, stevig te wandelen of de fiets te pakken voor een boodschap.

U kunt het half uur verdelen over bijvoorbeeld drie keer tien minuten of twee keer een kwartier. U kunt ook kiezen voor sporten of bewegen in groepsverband of onder begeleiding. 


Bewegen in groepsverband
Veel mensen vinden het lastig om alleen te bewegen. Ze hebben geen motivatie en missen de gezelligheid van een groep. Aansluiten bij een wandelgroep kan dan een uitkomst bieden. Hieronder staan een aantal opties voor wandelgroepen in de regio.


Uniek Sporten Brabant
Uniek Sporten Brabant wil zoveel mogelijk Brabanders die niet mee kunnen komen in het reguliere sportaanbod in beweging krijgen. Regelmatig bewegen is belangrijk en heeft veel voordelen. Niet voor iedereen is het even vanzelfsprekend. Mensen met bijvoorbeeld een chronische aandoening, verstandelijke of lichamelijke beperking ervaren vaak meer drempels, zoals geen vervoer, geen hulpmiddelen of geen beeld van de mogelijkheden in de buurt. Uniek Sporten Brabant wil die belemmeringen wegnemen, zodat iedereen die dat wil ook kan gaan sporten of bewegen. Lees meer


Meer informatie?
 30 minuten bewegen